Kan vi hjælpe med noget?

Vi garanterer bedre resultater.

Skriv til os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Ved at styrke din bestyrelse eller etablere en helt ny har du mulighed for at udvikle din virksomhed og skabe bedre resultater i et hurtigere tempo.

Med en stærk, engageret og aktiv bestyrelse kan du få den nødvendige sparring, indsigt og hjælp til at bringe virksomheden til næste niveau. Både når det kommer til at skabe vækst på toplinjen og gode resultater på bundlinjen. 

Bestyrelsen vil også hjælpe dig betydeligt nemmere over de kriser, som din virksomhed unægteligt vil møde i fremtiden – netop fordi bestyrelsesmedlemmerne med al sandsynlighed har opleve noget lignende før og derfor kan fungere som erfarne sparringspartnere. 

 

Sammensæt den rigtige bestyrelse

Jeg oplever, at mange virksomhedsejere har svært ved at dele ansvaret for virksomheden med andre – og netop derfor kan bestyrelsen i nogle tilfælde gå hen og få en mere formel værdi end en reel værdi. Ved at etablere en stærk bestyrelse deler du ikke bare ansvaret, du åbner samtidig op får værdifuld sparring, indsigt og hjælp til at bringe virksomheden til det næste niveau. 

Med en god og stærk bestyrelse hører det også, at du skal sammensætte den af de rigtige folk. Et team af bestyrelsesmedlemmer, der kommer med forskellige, komplementære kompetencer og erfaringer, vil kunne udfordre den løbende drift og samtidig bidrage til udvikling. Målet er at skabe en bestyrelse, der har erfaring med at betragte virksomheder ud fra et holistisk perspektiv og som fokuserer på helheder og at skabe sammenhænge. 

Nedenfor har jeg opstillet fire niveauer af bestyrelser. Fra den kosmetiske bestyrelse – også kaldet tantebestyrelse – og til Management-bestyrelsen.

 

Hovedformålet er at sammensætte en bestyrelse som trækker mod højre i figuren – det bør altså være en ambition at arbejde med en managementbestyrelse. Managementbestyrelsen vil udfordre både den løbende drift og bidrage til optimering og udvikling af din virksomhed.

 

4 gode råd til en værdiskabende bestyrelse

I mit arbejde ser jeg de bedste resultater, når bestyrelsesgruppen er en aktiv del af virksomhedens ejer- og ledelseskreds – en såkaldt managementbestyrelse – der har en tæt føling med virksomheden og kender den.

Her har jeg samlet 4 råd, som du kan tage med i overvejelserne, når du skal sammensætte en ny eller motivere din eksisterende bestyrelse. 

 

  1. Hav modet til at dele ansvaret med en reel bestyrelse. Det kan være en svær beslutning, men jo før du tør åbne kredsen op for udefrakommende erfaringer og indsigter, desto hurtigere kan du få hjælp til at flytte virksomheden fremad. 
  2. Giv din bestyrelse ansvar og hold den til ilden ved at vælge en bestyrelsesform, der lægger op til engagement. Bestyrelsen skal være beslutningstagende. 
  3. Sammensæt bestyrelsen af dygtige, erfarne og forskellige personer, der kan se din virksomhed i et helhedsperspektiv.
  4. Undgå om muligt selv at være bestyrelsesformand, så længe du både ejer og leder din virksomhed. 

 

Har du brug for professionel sparring?

Som ejer eller medejer af en virksomhed kan at det være fornuftigt og i nogle tilfælde nødvendigt at invitere en udefrakommende sparringspartner ind, der kan bringe nye indsigter og perspektiver til bordet. 

Vil du høre mere om min tilgang og om, hvordan jeg har arbejder som både bestyrelsesmedlem og -formand, så er du meget velkommen til at kontakte mig.

 

Kontakt os ved at udfylde kontaktformularen

Leave this field blank

Pin It on Pinterest