Kan vi hjælpe med noget?

Vi garanterer bedre resultater.

Skriv til os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Innovation giver mulighed for at skabe en betydelig stærkere konkurrencemæssig fordel og er derfor et yderst vigtigt emne, der skal drøftes på alle niveauer i virksomheden og specielt på bestyrelsesniveau.

Jeg har tidligere beskrevet, hvor vigtigt det er, at digitalisering kommer på bestyrelsens agenda hver gang. På tilsvarende vis er det en fast opgave for bestyrelsen at drøfte innovation for at sikre, at der er fokus på udvikling i virksomheden. Ved at tage emnet innovation op på bestyrelsesmøderne, bidrager bestyrelsen  til at virksomheden altid tænker i forbedringer og i kundernes fremtidige efterspørgsel.

Budskabet er, at bestyrelsen skal drøfte emner som bidrager til at fremtidssikre virksomheden og holde fokus ved at sætte innovation og digitalisering på dagsordenen.

Kig fremad
Bestyrelsen skal naturligvis altid huske at sikre, at der er styr på virksomhedens rapportering indenfor økonomi og regnskab. Her har vi også fat i vigtige emner, men rapporteringen må ikke fylde så meget på bestyrelsesmøderne, at der ikke bliver tid til at drøfte markedet i fremtiden, innovation, skabelse af en konkurrencemæssig fordel og digitaliseringens konsekvenser.

Drøftelsen af fremtid frem for fortid, vil give mere dynamik på bestyrelsesmøderne og sende et vigtigt signal til hele virksomheden og at stilstand ikke accepteres.

Det er forholdsvist nemt, at sikre, at innovation til skabelse af en konkurrencemæssig fordel bliver implementeret på bestyrelsesmøderne. Det er ved at sikre, at innovation bliver et punkt på dagsordenen på bestyrelsesmøderne hver gang, og at der bliver fuldt op på punktet.

Relevante spørgsmål på bestyrelsesmøderne
Spørgsmål der kunne stilles i forbindelse med drøftelse af innovation kunne være:

  • Hvor kommer fremtidens markedsændringer fra og hvad betyder det for virksomheden?
  • Hvordan forbedres virksomheden og dens produkter/services i fremtiden?
  • Hvilke investeringer forventes i de næste år til at møde markedsændringerne.
  • På hvilke områder er innovation og skabelse af en konkurrencemæssig fordel vigtigt for virksomheden.
  • Er hvor medarbejdere innovative og klar til at møde fremtidens krav?
  • Hvor kan man forvente, at større forbedringer kommer fra?

S196 har deltaget i 12 vækstcases og minimum 10 turnarounds og i alle 22 cases har innovation og skabelse af en ny konkurrencemæssig fordel været et vitalt punkt i strategien og opfølgningen af denne.

Resultaterne er ikke udeblevet – Der er penge i innovation.

 

Skal vi tage en snak?

Leave this field blank

Pin It on Pinterest