Kan vi hjælpe med noget?

Vi garanterer bedre resultater.

Skriv til os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Når der er pres på for at forbedre resultaterne, fokuserer de danske ledere ofte på en øge tallet nederst på resultatopgørelsen. De går straks i gang med initiativer som skal forbedre toplininje og nedbringe omkostningerne. Men lederne ”glemmer” balancen og fortsætter dermed i den samme forretningsmodel, som i første omgang har tvunget dem ud på kanten.

Det er vigtigt for virksomheden at igangsætte aktiviteter som strømliner organisationen, skrue ned for omkostningerne og forbedre omsætningen. Men virksomhedslederne overser ofte én af de vigtigste kilder til at komme ud af den presserende situation – balancen. Virksomhederne har i de gode tider lavet en række nye investeringer og har derfor en række kapitalbindinger som ikke nødvendigvis er produktive på nuværende tidspunkt.

Er forretningsmodellen korrekt?
Når ledelsesteamet fokuserer på resultatopgørelsen, er det samtidig med forudsætningen om, at den nuværende forretningsmodel er korrekt og i yderste konsekvens kan det ødelægge virksomhedens sunde kerneforretning ved hurtige og forhastede besparelser.

Det er derfor vigtigt, at ledelsen husker på følgende:

  1. Overvåg arbejdskapital på hver enkelt forretningsområde, produkt, kunde og aktivitet. Det er der meget få danske virksomheder som gør i dag.
  2. Betragt arbejdskapitalen som en knaphedsvare.
  3. Lav budgetter på arbejdskapital. Ofte har virksomheden et loft på arbejdskapitalen for hele virksomheden. Budgettet skal opdeles i produktområder
  4. Frigiv kapital. Fjern uprofitable produkter, kunder og forretningsområder. Kapital som er anvendt på dette er spildt kapital.
  5. Informér og træn medarbejderne i cash flow-problematikken.
  6. Ved at kombinere mulighederne for at frigive kapital, tvinges ledelsesteamet til at ændre deres forretningsmodel og i kombination med en række handlinger til forbedring af profitabiliteten på resultatopgørelse , øges sandsynligheden for en forbedring af virksomhedens resultater.

S196 virksomhedesrådgivning står til rådighed med råd for implementering af ovenstående.

Pin It on Pinterest