Kan vi hjælpe med noget?

Vi garanterer bedre resultater.

Skriv til os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Det er vist ingen – hverken forbrugere eller virksomheder – der er i tvivl om, at priserne er stigende og renten er stigende. Det betyder, at din virksomheds omkostningsbase alt andet end lige er stigende, hvilket kan være gift for din konkurrencedygtighed. Der er heldigvis masser af muligheder for at lave ændringer, som især handler om at forstå og se på pengestrømmene i virksomheden.  

Sæt fokus på virksomhedens pengestrømme

Én ud af mange muligheder for at imødekomme svære tider som nu, hvor priser og renten er stigende er ved at gennemgå din virksomheds økonomi og pengestrømme. 

 

Pengestrøm er en betegnelse for virksomhedens økonomisk aktiviteter – både indbetalinger og udbetalinger – med andre ord alle de penge, der strømmer ind og ud af virksomheden. Det er også det, vi kender som cash flow. Det kan være alt fra indbetaling af en faktura fra en kunde eller overskud fra salg af varer såvel som udbetaling af løn til medarbejdere eller afbetaling på banklån. Det er netop de aktiviteter, der kan optimeres på, så du og din virksomhed kan forblive konkurrencedygtig i nedgangsperioder. 

 

Pengestrømmene er med til at give et indblik i virksomhedens økonomiske helbred. En positiv pengestrøm vil naturligvis altid være at foretrække, da det betyder, at der kommer flere penge ind i virksomheden end der strømmer ud. 

Sådan forbedrer du de positive pengestrømme

Virksomhedens pengestrømme indgår i værdisætningen af din forretning. Derfor vil ændringer af indtægtsstrømme eller din omkostningsstruktur øge værdien af din virksomhed.

 

Groft sagt; Hvis der kommer flere penge i kassen, stiger værdien af din virksomhed. Det kan umiddelbart lyde nemt og enkelt, men mine er erfaring er, at dette ikke altid bliver brugt i hverdagen.

 

Her er det vigtigt, at virksomheden forstår, hvordan positive pengestrømme skabes i virksomheden og at ledelsen og ejer foretager de nødvendige ændringer.

Værdien af arbejdet med positive pengestrømme

  • Virksomheden bliver mere værd.
  • Virksomheden eliminerer ikke værdiskabende ressourcer.
  • Virksomheden eliminerer gode forslag, der ikke er risiko og likviditet til.  
  • Virksomheden spilder ikke tid på investeringer og handlinger der ikke giver værdi.
  • Virksomheden kan spare finansieringsomkostninger. 
  • Virksomheden udnytter arbejdskapitalen optimalt.

 

Professionel sparring & handlekraft

Savner du sparring omkring, hvordan I kan sætte fokus på og skabe positive pengestrømme i virksomheden? Lad os tage en snak om, hvordan I kan sætte handling bag strategierne og for alvor få værdien at mærke. 

 

Som erfarent bestyrelsesmedlem, samarbejdspartner og advisory board-member rådgiver jeg en lang række virksomheder, som netop søger deres sparring på området eksternt. Gennem mere end 25 år har jeg brugt min viden og handlekraft til at skabe succesfulde forandringer i virksomheder – også i krisetider – som blandt andet tager udgangspunkt i optimeringer af pengestrømmene.

 

Skal vi tage en snak?

Leave this field blank

Pin It on Pinterest