Kan vi hjælpe med noget?

Vi garanterer bedre resultater.

Skriv til os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Der er ikke meget, der er som det plejer at være lige nu.

Negativitet på aktiemarkederne – forbrugertillidsindekset i Danmark (18. maj 2022) er det laveste nogensinde jf. Danmarks Statistik – der er krig i Europa – høj inflation og stigende priser – forsyningskrise på mange områder. Listen er lang. 

Hvis du og din virksomhed finder jer selv midt i en brydningstid, så er I ikke alene. Når strømninger, som dem vi ser lige nu rundt om i verden, begynder at påvirke markederne og dermed også virksomhederne, så stiller det krav til stort fokus og agilitet fra jeres side. 

Her er det særligt bestyrelserne i virksomhederne, der skal være bannerfører og udstikke en retning for at styre virksomhederne gennem krisen. 

 

Bestyrelserne er bannerfører

Den værdiskabende bestyrelse har altid været vigtig, men nu mere end nogensinde før. I brydningstider, som den vi oplever nu, er det afgørende, at du kan dele ansvaret, sparre med og få rådgivning af en stærk og aktiv bestyrelse, der inde i alt lige fra den daglige drift til de store strategiske linjer.

Det er bestyrelsens opgave at varetage den strategiske ledelse af virksomheden – og derfor er det bestyrelsen, der skal sikre, at ledelsen er alert i denne tid.

Den aktive bestyrelse – det vi kalder en management bestyrelse – har tæt føling med virksomheden, kender forretningen fra A til Z og kan derfor være bannerfører gennem de udfordringer, der opstår.  

 

Lav en handlingsplan for forskellige fremtider

Det er vigtigt, at du som virksomhedsejer eller virksomhedsleder planlægger for forskellige fremtider for din virksomhed i samarbejde med bestyrelsen. På den måde står du på et stærkt fundament, selvom det ikke er til at forudse, hvad de næste måneder og år medfører.  

Konsulenthuset McKinsey udgav i 2000 artiklen “Strategy under uncertainty”. Her beskriver de forskellige niveauer af usikkerhed for fremtiden: 

  • En rimelig sikker fremtid
  • Få forskellige fremtider
  • Flere forskellige fremtider 
  • Fuldstændig usikkerhed

Traditionelle strategier udarbejdes på baggrund af analyser, der kan forudsige fremtiden nøjagtigt nok til, at man kan lægge en klar strategisk retning for virksomheden. Men når fremtiden er usikker, så kan der ligge en stor fare i den tilgang. 

“Underestimating uncertainty can lead to strategies that neither defend a company against the threats nor take advantage of the opportunities that higher levels of uncertainty provide” –  skriver McKinsey.

Der er ingen, der reelt set ved, hvad udfaldet bliver, men det er helt sikkert, at der er forskellige fremtider – og det er vigtigt, at det anerkendes i det strategiske arbejde. 

Bestyrelsen skal sikre, at der laves en beskrivelse af hvert fremtidsscenarie samt en handlingsplan for hvert fremtidsscenario for din virksomhed. Hvis du følger denne simple plan, så står du bedre rustet til flere fremtider. 

Vil du læse mere om, hvordan du planlægger din handlingsplan ud fra flere mulige fremtider, så kan du gøre det i indlægget her

 

Ryk tættere sammen om bordet

Som i enhver anden krise- eller brydningstid, så gælder det om at stå sammen for at stå stærkere. Det samme gælder i bestyrelseslokalet og i samarbejde med virksomheden. Derfor er det vigtigt, at frekvensen på kontakten til dig og din virksomhed øges, så ansvares deles og alle er enige om, hvad der skal ske. 

Det kunne eksempelvis være ved at lægge et eller flere arbejdsmøder ind, hvor der er plads til sparring såvel som dybdegående arbejde ud fra den handlingsplan, der er lagt. 

Dertil skal bestyrelsen sikre positiv energi i virksomheden og en tro på fremtiden, uanset hvordan den ser ud, fordi: “vi er godt forberedt”. Kriser er til for at de skal overvindes, og dermed gøre virksomheden stærkere.

 

Sparring, retning og en klar handlingsplan

En af styrkerne jeg altid tager med mig ind i et nyt samarbejde er erfaringen med ikke bare at lægge strategier – men udarbejde handlingsplaner, der sikrer, at strategien bliver implementeret og ført ud i livet. Det kan være gennem aktivt bestyrelsesarbejde såvel som sparring som ekstern rådgiver. 

I en tid hvor virksomheder præges af udefrakommende faktorer gælder det om at trække på de erfaringer, som vi allerede har og undgå de fejl, som andre virksomheder har lavet før. Virksomheder, der trækker på erfaring gennem stærke advisory boards og bestyrelser har markant større sandsynlighed for succes.

Vil du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig gennem brydningstiden? Tag kontakt her.

 

Kontakt os ved at udfylde kontaktformularen

Leave this field blank

Pin It on Pinterest