Kan vi hjælpe med noget?

Vi garanterer bedre resultater.

Skriv til os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Som ejer af en virksomhed, har du sikkert en bestyrelse. Men det er langt fra alle bestyrelser som skaber reel værdi for virksomheden. Ved at styrke din bestyrelse eller etablere en helt ny, har du muligheden for at udvikle din virksomhed og skabe bedre resultater i et hurtigere tempo.

Mange virksomhedsejere har startet virksomhed for at få foden under eget bord. Virksomheden er ofte et livsværk og en vigtig del af ejerens liv. Af samme grund har mange også svært ved at dele ansvaret for virksomheden med andre, og derfor har mange virksomhedsbestyrelser også ofte mere formel værdi end reel værdi.

Positiv effekt på både top- og bundlinje

Men i virkeligheden risikerer du som virksomhedsejer at gøre dig selv og din virksomhed en bjørnetjeneste. Ved at etablere en stærk og aktiv bestyrelse, kan få den nødvendige sparring, indsigt og hjælp til at bringe virksomheden til næste niveau. Både når det kommer til at skabe vækst på toplinjen og gode resultater på bundlinjen. En god bestyrelse vil også hjælpe dig betydeligt nemmere over de kriser, som din virksomhed vil møde i fremtiden.

Nedenfor har jeg opstillet fire niveauer af bestyrelser. Fra den kosmetiske bestyrelse – også kaldet tantebestyrelse – og til Management-bestyrelsen.

Hovedformålet for dig som ejer er, at sammensætte en bestyrelse som trækker mod højre. Ultimativt bør det være ambitionen at arbejde med en management bestyrelse, der udfordrer både den løbende drift og bidrager til optimering og udvikling af din virksomhed.

Sammensæt den rigtige bestyrelse

Vigtigst er det naturligvis at få lavet den rigtige sammensætning af bestyrelsen. Det er ikke nødvendigvis formålstjenstligt at sammensætte en bestyrelse som udelukkende består af specialister inden for hver deres felt. Ofte skaber det mere værdi at have medlemmer som er vant til at betragte virksomheder ud fra et såkaldt holistisk perspektiv, og som fokuserer på helheder og at skabe sammenhænge.

Sammensætning af den rigtige bestyrelse og størrelsen af den, sætter jeg fokus på i en særskilt artikel.

Fire gode råd til en værdiskabende bestyrelse

Her er mine fire råd til at etablere en bestyrelse, som skaber værdi for din virksomhed:

  1. Træf den svære beslutning om at etablere en reel bestyrelse, som du kan dele ansvaret for virksomheden med
  2. Vælg den rigtige bestyrelsesform – giv bestyrelsen et reelt ansvar som beslutningstagende – eller management bestyrelse
  3. Sammensæt bestyrelsen af dygtige erfarne personer, der kan se din virksomhed i et helhedsperspektiv
  4. Undgå om muligt selv at være bestyrelsesformand, så længe du både ejer og leder din virksomhed

Foto af Headway on Unsplash

 

Skal vi tage en snak?

Leave this field blank

Pin It on Pinterest